Bejelentkezés

A TOP 10 LEGJOBB ÜZLETI KÖNYV VIII. 1. rész

Sok-sok klasszikus üzleti könyvről volt már szó, amit figyelmedbe ajánlottam. Most viszont egy olyan könyvet szeretnék ajánlani neked, amit MÉG nem sokan ismernek, mert Európában még nem annyira elterjedtek az író tanításai (köszönöm az ajánlást Almási Gergő, ezt az írásomat neked dedikálom. 🙂 ). Amerikában viszont annál inkább. Ismered Brendon Burchard-öt? Egy szenzációs figura különben, akinek rengeteg videós tanítása is van a YouTube-on, ha rákeresel, érdemes feliratkozni a csatornájára és a hírleveleire is, mert nagyon nagy értéket közvetít.

Nemrég tőle olvastam egy nagyon-nagyon hasznos üzleti könyvet, melynek címe: High Performance Habits (How extraordinary people became that way), amit Amerikából rendeltem. A könyv, ahogy a címéből is kiderül arról szól, hogy tudsz jobban teljesíteni bizonyos szokások kialakításával. Amellett tehát, hogy sokkal produktívabbá válhatsz az élet egyes területein, még a szókincsedet is fejlesztheted, ráadásul mivel ez egy 2017-es kiadású könyv, a legfrissebb amerikai angol nyelvezetből teheted meg mindezt. Az olvasásról már írtam itt, hogyan tudod az angolodat fejleszteni, de frissítsd fel bátran a módszertant is, ha úgy döntenél te is kedvet kaptál a könyvhöz.

És, hogy meghozzam a kedvedet hozzá, mutatom a legfontosabb tanításokat a könyvből egy kis angollal kombinálva, hogy már előre tanulhass belőle!

Mi az az a hat szokás, amit Brandon a könyvében tanít? Ebből a mai részben az első hármat mutatok csak meg, mivel nagyon vaskos és komplex a könyv, a folytatásban pedig hozom a következő hármat.

 

1. Seek Clarity! = Tisztázd le magadban, hogy mit is akarsz!

 

 

Itt egy pár kulcs gondolat ide tőle:

 

– „I know who I am. I’m clear about my values, strenghts, and weaknesses.” = Tudom, hogy ki vagyok. Tisztán látom az értékeimet, az erősségeimet és a gyengeségeimet.

– „I know what I want. I’m clear about my goals and passions.” = Tudom, hogy mit akarok. Tisztán látom a céljaimat és a szenvedélyeimet.

– „I know how to get what I want. I have a plan to achieve my goals.” = Tudom, hogy hogyan szerezzem meg, amit akarok. Van tervem arra, hogy hogyan érjem el a céljaimat.

– „Look to the future. Identify key skills. Obsessively develop those skills.” = Tekints a jövőbe! Azonosítsd a kulcs készségeket! Elszántan fejleszd ki azokat a készségeket!

– „Determine the feeling you’re after.” = Határozd meg azt az érzést, amit el akarsz érni!

– „Define what’s meaningful.” = Határozd meg, hogy mi az érdemleges.

 

2. Generate energy! = Hozz létre energiát!

 

 

Kulcs gondolatok innen:

 

– „Release tension, set intention.” = Engedd ki a gőzt, lődd be a szándékot!

– „Bring the joy.” = Szerezz örömöt!

– „Optimize health.” = Optimalizáld az egészséget!

– „You don’t have to ’wait” for joy, motivation, love, excitement, or any other positive emotion in life. You can choose to generate it, on demand, any time you want, through the power of habit.” = Nem kell “várnod” az örömre, a motivációra, a szeretetre, az izgalmra, vagy más pozitív érzelmekre az életben. Választhatod azt is, hogy ezeket te hozod létre igény szerint, bármikor, amikor te azt akarod, méghozzá a szokások ereje által.

– „Gratitude is the golden frame through which we see the meaning of life.” = A hála az a bearanyozott keret, amin keresztül az élet értelmét látjuk.

 

3. Raise necessity! = Emeld a muszáj szintjét!

 

 

Kulcs gondolatok innen:

 

– „Affirm the why.” = Erősítsd meg a miértedet!

– „Level up your squad.” = Nőjj fel a csapatod szintjéhez!

– „The reality is that when you choose to care for others and make a big difference in the world, the number of the deadlines coming at you will increase.” = Az igazság az, hogy amikor eldöntöd, hogy törődni fogsz másokkal, és nagy változást hozol a világban, a veled szembejövő határidők száma elkezd majd megnövekedni.

– „When we verbalize something, it becomes more real and important to use. It becomes more necessary for us to live in alignment with that truth.” = Amikor szavakkal megfogalmazunk valamit, valóságosabbá és fontosabbá válik számunkra, hogy azt alkalmazzuk is. Szükségszerűbbé válik számunkra, hogy annak az igazságával összhangban éljünk.

 

Hogy tetszenek neked ezek a gondolatok? Szívesen elolvasnád a könyvet angolul ezek után? Olvass bele a könyvbe itt! A következő részben hozom a folytatást!

 

Mai útravaló:

„Ne bánkódj, amikor nem méltatnak, hanem törekedj arra, hogy érdemes legyél az elismerésre.”

Abraham Lincoln

 

 

www.angolrahangolva.com

3válaszok erre "A TOP 10 LEGJOBB ÜZLETI KÖNYV VIII. 1. rész"

  1. Köszi Tünde a könyvajánlót!
    Mind -mind nagyon igaz, és motiváló, s ezeket a szokásokat nagy energia kialakítani, és a szokásokat megtartani, de állítólag megéri!

  2. Köszi a könyvajánlót!
    Másik előadótól hallottam már a szokások kialakításáról, hasonló motiválókat ír. Nagy energia, de állítólag megéri

    • Mindenképpen megéri új szokásokat kialakítani az élet bármely területén, ha hatékonyabbak szeretnénk lenni. Legalább 3 hét, amíg szokássá válik valami, de ha addig rendszeresen csináljuk minden nap, kialakul az új szokás. 🙂

Hagyj Üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Angolra Hangolva 2018

All rights reserved.