Bejelentkezés

A CSAPAT

Az angolrahangolva.com alapítói:

 

Lénárt Tünde, a digitális könyvek szerzője, a blogok írója

IMG_0327

 

Szeretettel üdvözöllek az oldalunkon, örülök, hogy itt vagy, mert ez azt mutatja, hogy te is egy elkötelezett nyelvtanulónak tartod magad, aki hajlandó is tenni a tudásáért! Szívből gratulálok az elkötelezettségedhez! 

Képzeld, én is az angol nyelv nagy szerelemese vagyok, már 13 éve foglalkozom felnőttoktatással, ja és persze saját magam állandó képzésével, mert hiszek abban, hogy életünk végéig fejlesztenünk kell magunkat, akárcsak a nyelvtudásunkat. 

De nem csak az angol nyelv szerelmesének tartom magam, hanem a tanításénak is. Egy szóval IMÁDOK tanítani, másoknak tudást közvetíteni és persze motiválni. Olyannyira, hogy már az egyetemi éveim előtt (és alatt) is tanítottam és amikor kiköltöztem Angliába, ott sem tudtam ellenállni a tanítás csábításának. 

Jelenleg „Erdélyország”-ban élek és innen tevékenykedem egy kisebb csapattal a világ különböző pontjairól.   Lejjebb őket is megismerheted… 

Mit kell még tudj? Jómagam és szerény létszámú csapatunk NEM a hagyományos nyelvtanulási módszereket képviseljük, hanem valami teljesen mást…   Az érzékszerves tanulást, ahol különböző érzékszerveidet vonjuk be a nyelv elsajátítás folyamatába, tehát a szemedet, a füledet, a szádat. Azaz nem egy füzet vagy tankönyv felett kell magolj, hanem egyből gyakorlatba ültetheted és használhatod a megtanultakat. 

És végül, mi a missziónk? Egyszerű: minél több nyelvtanulónak segíteni MAGABIZTOS NYELVHASZNÁLÓVÁ válni  és ezáltal elérni a céljait izzadtság, állandó blokkok és félelem nélkül! Hiszen lehet máshogy is tanulni…

 

Ambrus Árpád, a honlap megalkotója és fejlesztője

profile

Amíg Tünde a könyvek szellemi megalkotója, addig én minden technikai részlet gyakorlatba ültetője vagyok, azaz ha valamire megoldás, kivitelezés kell, az ötlet rajtam keresztül valósul meg. 

Jómagam is a nyelvek és a nyelvtanulás szerelmese vagyok, így ezt nagyon jól tudom ötvözni a technikai dolgokkal és a kreativitással.

Tündével és a csapat tagjaival történő „brainstorming”-ot követően születnek meg azok a digitális anyagok és termékek, amelyeket el tudtok érni a honlapon, a YouTube csatornánkon. Viszont még rengeteg közös projekt vár megvalósításra a jövőben. 

Számomra az a legnagyobb öröm, amikor egy ötletet végső formába önthetek, és ezáltal elérhetővé tehetjük azt a nyelvtanulóink számára. 

Szóval, ha technikai problémád vagy kérdésed lenne, elérsz engem a support@angolrahangolva.com email címen.

 

Skype-os “Angolra hangolva” tanáraink

 

Tass Alexandra Anna (Szana)

Nem a pályaválasztáskor döntöttem el, hogy mi leszek, ha nagy leszek, de még a diplomaosztómkor sem voltam biztos benne. 🙂 Mindezeket követően lehetőségem nyílt három évig Angliában élni és dolgozni. Ez volt az az időszak, amikor örökre megszerettem  a nyelvet, a tájat, az embereket és a kultúrát. 🙂

Tanítás során ezt a szeretetet igyekszem közvetíteni, hogy a nyelvtanulás ne egy leküzdendő feladat, hanem egy életen át tartó pozitív folyamat legyen.

Hiszek abban, hogy mindenki egyedi, máshonnan jön és másfelé tart, más és más a célja az angol nyelvvel, és e szerint igyekszem segíteni.

Munkámban leginkább a változatosságot szeretem, hogy lehetőségem nyílik új embereket megismerni. Legfiatalabb tanítványom 6 hónapos, legidősebb 64 éves volt. A felnőttoktatás mellett jelenleg is kisgyermekkori angol nyelvi fejlesztéssel foglalkozom, mert ez az a kor, amelyben olyan sajátosságokat tudunk megragadni, melyeket később már lehetetlen.

Életigenlő, vidám és pozitív személyiség vagyok. Szeretném Neked is megmutatni, hogy az angolt játszva és szórakozva is lehet tanulni!

 

Sasvári Anna (Panni)

Kislány korom óta bölcsésznek, tanárnak készültem, mely tervemtől praktikus okok és családi ráhatás tántorítottak el. Két magyarországi és egy Egyesült Államokban, közgazdász területen szerzett diploma, tízéves amerikai kint tartózkodás, három gyerek születése és egy hazaköltözés után végre azzal foglalkozhatok, amire mindig is vágytam: tanítok!

Az angollal rögösen indult az utunk: általános iskolában egy oroszból átképzett tanárnő próbálkozott azzal, hogy az alapokat megtanítsa. A mai napig hálás vagyok a szüleimnek, hogy átvittek egy másik iskolába, ahol életem legmeghatározóbb angoltanárát ismertem meg: Julika nénit. Szülőként még jobban látom azt, hogy mennyire fontos a tanár személye; milyen hatással van a diák tantárggyal való viszonyára, következésképpen a tantárggyal kapcsolatos sikereire. Ezért fontos számomra, hogy a közös munkában ne tanár-diák viszony alakuljon ki, hanem egy csapatot alkossunk ketten, ahol együtt küzdünk a cél, a Te célod eléréséért.

Voltak magántanítványaim, közoktatásban is dolgoztam, de életem legfontosabb „diákjai” a gyerkőceim, akiket szintén tanítok angolul. Két fiamat és kislányomat – az egyetem és munka mellett- egyedül nevelem, tehát tisztában vagyok a mindennapos kihívásokkal. Pont ezért nagyon jól tudom, mekkora erőfeszítéssel jár az, hogy a sok-sok elfoglaltság mellett megvalósítsuk céljainkat. Ha a Te célod az, hogy angolul tanulj, jó helyen jársz!

 

Garadnai Olivér

garadnai-oliver

Imádom a történelmet és az izgalmas, lebilincselő történeteket. Ezek iránti érdeklődésem volt annak idején a legfontosabb oka annak, hogy megtanultam angolul. 

Angol nyelven olvasni és beszélgetni híres eseményekről, érdekes emberekről – ez adta az én motivációmat.

Több, mint tíz éve tanítok angolt. Barátságos és kreatív környezetet teremtve az óráimon az a tapasztalatom, hogy általános iskolásoktól nyugdíjas tanulókig mindenkinek fantasztikus élmény egyre profibbá válni egy idegen nyelvben.

Ezekért a sikerélményekért érdemes tanulni és tanítani. A nyelvtudás önbizalmat ad, kiszélesíti világunkat, falakat dönt le, ajtókat nyit meg és nem utolsó sorban hatalom.

Három évig dolgoztam Londonban, üzleti környezetben, ahol jó volt látni, ahogy a közös nyelv közel hoz egymáshoz számtalan különböző hátterű embert a világ minden tájáról.

Ha Te is szeretnél az angolul beszélők hatalmas táborához tartozni ne habozz tovább! Kalandra fel!

 

 

Az oktató anyagaink anyanyelvi hangjai

 

Brianna Ambrus – amerikai anyanyelvi hangunk és amerikai lektorunk

brianna

I am Brianna Ambrus, married to an American-Hungarian, I teach English as a Second Language in Lexington, Massachusetts in the United States. With a bachelor’s degree in International Relations and a master’s degree in Teaching English as a Second Language, I have been able to work with students of all ages since 2009. My favorite part of helping students acquire new language is exchanging social and cultural customs and phrases. I have been happily working with Tünde and Árpád Ambrus as an American recorded voice since 2015.

“Brianna Ambrus vagyok, egy amerikai magyarhoz mentem feleségül, angolt tanítok második nyelvként Lexington-ban, Massachusetts-ben, az Egyesült Államokban. Nemzetközi Kapcsolatokból szereztem az egyik diplomám és Angol Tanári Mesteri diplomával rendelkezem, ESL (angol, mint idegen nyelv) tanulók számára, így 2009 óta együtt dolgozom minden korosztályú diákkal. A kedvenc részem a diákok segítésében az új nyelv tanulásakor a társadalmi és kulturális szokások és kifejezések megosztása. Örömmel dolgozom együtt Tündével és Ambrus Árpáddal 2015 óta, mint az oktató anyagok rögzített hangja.”

 

Sam Samuels – brit anyanyelvi hangunk

ff-people_2

My working life started off working in recording studios in the mid 80’s when there was an appetite for recording in studios, however, that gave way to my other creative pipe dream of being a recording artist.

That break came in 1992 when I supplied them lead vocal in a hit by a band called Kicks Like a Mule, the track being The Bouncer. After that I tried various other mediums starring in band videos and then a small speaking role in the British movie Son of Rambow.

When I am not auditioning I like to play guitar, write music and Tarantino films are always a good way to fill an afternoon.

“Az alkotói életem azzal kezdődött, hogy felvételi stúdiókban dolgoztam a 80-as évek közepén, amikor nagy volt az igény a lemezstúdiók iránt, ami utat nyitott azon másik alkotói vágyálmom irányába, hogy lemezkészítő előadóvá váljak.

Ez az áttörés 1992-ben történt meg, amikor a én voltam a fő hang egy slágerben a Kicks Like a Mule banda számára, mely szám a “The Bouncer” (A Kidobó) volt. Azután kipróbáltam különböző médiákat, szerepeltem bandák videóiban és majd egy kis beszédszerepben a brit Son of Rambow (Rémbo Fia) című mozifilmben.

Amikor nincs meghallgatásom, szeretek gitározni, zenét írni és a Tarantino filmek mindig jónak bizonyulnak egy délután kitöltésére.”

 

Michael Simkin – brit anyanyelvi lektor

fb_img_1478270227004-2-1

I am an eclectic creative, writer, musician, editor, martial artist, gardener and general visionary. I was brought up in England, I studied languages at Bristol University and later spent years travelling and working around the world, until I settled in Israel where I now live with my family.

“Egy eklektikus alkotó, író, zenész, lektor, harcművész, kertész és jövőbe látó személy vagyok. Angliában nevelkedtem, nyelveket tanultam a Bristoli Egyetemen és később éveket töltöttem utazással és munkával a világ körül, amíg le nem telepedtem Izraelben, ahol most a családommal élek.”

© Angolra Hangolva 2018

All rights reserved.