Bejelentkezés

MIT CSINÁLJ, HA NINCS BESZÉDPARTNERED, AKIVEL ANGOLUL BESZÉLGETHETNÉL?

  Az elmúlt időszakban többen fordultak hozzám azzal a kérdéssel, hogy "Tünde, én értem, hogy mindig azt hangsúlyozod, hogy aktiváljuk egyből és ültessük át gyakorlatba, amit elméletben megtanulunk, de nekem nincs a környezetemben senki olyan, akivel bármilyen szinten is gyakorolhatnék, beszélgethetnénk angolul. Mit csináljak?

 

 

  Igen, abszolút jogos a felvetés, mert tény, hogy nem mindenkinek van lehetősége tanárhoz járni, órákat venni, tanfolyamra járni vagy anyanyelvi környezetben élni, bár tény, hogy kétségkívül ezek a leghatékonyabbak, mert így amellett, hogy folyamatosan gyakorlod a nyelvet, tudatosan is tanulod az angolt. Viszont! Nem feltétlenül baj, ha erre nincs lehetőség!  🙂 

  Rengeteg olyan lehetőség van már az interneten, amivel könnyen és lazán szerezhetsz magadnak egy beszédpartnert, vagy akár többet is és semmibe nem kerül, szóval teljesen ingyenes. 🙂  Mit szólnál akkor, ha mondjuk ezt a kifogásodat is helyretennénk és mutatnék rá egy pár megoldást? Így innentől nem foghatod majd erre azt, hogy azért nem tudsz jól angolul, mert nincs kivel gyakorolj...

 

 

Összegyűjtöttem Neked azokat az internetes oldalakat, ahol ha egy kicsit körülnézel, tuti, találhatsz magadnak beszédpartnert,az egyetlen dolog amire szükséged lesz az interneten keresztül, az valószínű a Skype, szóval ha még nincs Skype-od, innen tudsz letölteni ingyenes verziót a gépedre vagy a telefonodra és mindenképpen telepítsd fel. Vigyor

 

 

Én már évek óta  tartok Skype-on és más platformokon is beszédórákat a csapatommal és el sem tudom mondani, hogy mennyire kényelmes megoldás ez, mind a tanítványaimnak, mind nekem, a tanárnak, hogy kényelmesen, akár az ágyból pizsamában ülve tudunk "tanulni", rengeteg időt, pénzt megspórolva. Szóval ha nem csak chat-elni akarsz majd ezeken az oldalakon, hanem valóban beszélni is, akkor mindenképpen telepítsd fel a skype-ot, ha még nincs. 

 

Na nézzük akkor a legjobb oldalakat erre:

 

1. https://www.easylanguageexchange.com/  

 

 

ele

 

Erre a fenti linkre kattintva egyszerűen csak ki kell válaszd, hogy melyik nyelvet tanulod, vagy akarod gyakorolni ("I am learning...") és hogy mi az anyanyelved ("I am native..."). Sajnos itt nem fogod azonban a magyar nyelvet megtalálni, de ne keseredj el, valójában bármilyen nemzetiséget kiválaszthatsz, hiszen nem is ez a lényeg, hanem hogy Te milyen nyelvet akarsz gyakorolni. A feljövő oldalon máris látsz majd több nyelvtanulói profilt, szóval Neked is létre kell hoznod egy hasonlót. Ezt az oldal alján legörgetve tudod megtenni a "JOIN US NOW, IT'S ALL FREE" alatt.

 

2. https://babelvillage.com/

 

 

Ezen az oldalon szintén egy ingyenes regisztrációt kell létrehoznod és egy profilt ahhoz, hogy beszédpartnert találj magadnak. Két opciód van erre, vagy olyan partnert keresel, aki épp magyarul akar tanulni és neki viszont angol az anyanyelve, így kölcsönös segítitek, tanítjátok egymást, vagy egyszerűen a kettes opciót választva, a nyelvi gyakorlást választod és azokhoz a tanulókhoz csatlakozol, akik mind-mind az angolt kívánják gyakorolni. 🙂  Hajrá!

 

3. https://www.busuu.com/enc/

 

busuu

 

Ezen az oldalon szintén egy regisztrációval kell kezdened, kiválasztva a célnyelvet és ezután már más dolgod nincs is, mint beszédpartnerekre "vadásznod". Ezt az oldalt, több mint 50 millióan használják, szóval tuti találsz itt Te megfelelő beszédpartnert, akivel gyakorolhatsz.  🙂 

 

4. http://www.lingoglobe.com/

 

lingoglobe

 

A Lingoglobe oldalon szintén több nyelvet gyakorolhatsz és még a szintedet is meg tudod adni az adott nyelvből, így ismerkedhetsz ezen az oldalon is, mind chat-ben, mind pedig a nyelvi fórumon belül is hasznos információkhoz juthatsz. De itt is természetesen az első lépés, egy regisztrációval kezdődik. 

 

5. https://coeffee.com/login

 

coeffe

 

Szerintem ez az oldal is egészen elképesztő, hiszen amellett, hogy ez is egy teljesen interaktív oldal, nem csak beszédpartnert tudsz itt találni magadnak, hanem különböző játékokkal fejlesztheted az angolodat, mind a szókincsedet, mind a kiejtésedet! Mindenképpen javaslom ezt is, ha szeretsz játszva tanulni! 

És ha ez mind nem elég, az előző blogbejegyzésemben, szintén találsz 5 oldalt, ahol regisztráció után böngészhetsz beszédpartner után, és egy tuti mentális technikával is gyakorolhatsz.  😉 

Most már csupán egyetlen kérdésem lenne: Van még bármilyen kifogásod arra, hogy miért nem tudod gyakorolni az angolt beszédben is? 

 

 Mai útravaló:

 

"A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már senki sem segített." 

 

hirlevel feliratkozas

0válaszok erre "MIT CSINÁLJ, HA NINCS BESZÉDPARTNERED, AKIVEL ANGOLUL BESZÉLGETHETNÉL?"

Hagyj Üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Angolra Hangolva 2018

All rights reserved.