Bejelentkezés

A TOP 10 LEGJOBB ÜZLETI KÖNYV VIII. 2. rész

Az előző részben egy olyan könyvvel foglalkoztunk, ami sokat segíthet neked is, ha olyan szokásokat szeretnél kialakítani az életedben, melyekkel hatékonyabbá tudsz válni. Ez a könyv Brendon Burchard egyik könyve, a High Performance Habits (How extraordinary people became that way).

Mi az az a hat szokás, amit Brandon a könyvében tanít? Az előző részben megnéztük már az első hármat, a legfontosabb gondolatokkal kiegészítve azokat. Ebben a részben a másik hármat is szeretném megmutatni és persze kössük össze egy kis tanulással, hiszen akár kifejezéseket is vadászhatsz ezekből, akár már innen is.

 

4. Increase productivity! = Növeld a termelékenységedet/hatékonyságodat!

 

 

Kulcs gondolatok innen:

„Increase the outputs that matter.” = Növeld azt a teljesítményedet, ami számít!

– „Chart your five moves.” = Térképezd fel az öt mozdulatodat!

– „Get insanely good at key skills.” = Válj őrülten jóvá a kulcskészségekben!

– „High perfromers have a very deliberate approach in planning their days, projects and tasks compared to underperformers.” = A magasan teljesítők tudatosan állnak hozzá a napjaik, projektjeik és a feladataik megtervezéséhez, az alulteljesítőkhöz képest.

– „Distraction is another downer. One study found that distraction lowers productivity by 20 percent. Multitasking itself is a distraction too.” = A figyelemelvonó tényezők egy másik nyomasztó dolog. Az egyik tanulmány úgy találta, hogy a figyelemelvonó tényezők 20%-kal csökkentik a hatékonyságot. Ha egyszerre több dolgot csinálunk önmagában már az is egy figyelemelvonó tényező.

– „Working straight through the day with no breaks makes people unhappy and less productive. The ideal breakpoint is every forty-five to sixty minutes.” = Ha szünetek nélkül végigdolgozod az egész napot, az boldogtalanná és kevésbé hatékonnyá teszi az embert. Az ideális megszakítások minden 45 vagy 60 percenkenténk vannak.

 

5. Develop influence! = Fejlessz ki befolyást!

 

 

Kulcs gondolatok innen:

„Teach people how to think.” = Tanítsd meg az embereknek, hogy hogyan gondolkodjanak.

– „Challenge people to grow.” = Szólítsd fel az embereket, hogy fejlődjenek!

– „Role model the way.” = Mutass példát!

– „If you’re the one who appreciates people the most, you’re the most appreciated.” = Ha te vagy az, aki leginkább értékeli az embereket, téged fognak leginkább értékelni.

– „Of those who have achieved long-term success, far more are role models than manipulators.” = Azok közül, akik hosszú távú sikert értek el, sokkal inkább példák, mint manipulátorok.

 

 

6. Demonstrate courage! = Mutass be bátorságot!

 

 

Kulcs gondolatok innen:

„Honor the struggle.” = Értékeld a küzdelmet!

– „Share your truth and ambitions.” = Oszd meg az igazadat és az ambícióidat!

– „Find someone to fight for.” = Találj valakit, akiért harcolhatsz!

– „The important thing is that you define what being more courageous means to you, and start living that way.” = Az a fontos, hogy meghatározd, hogy mit jelent számodra a bátorság és kezdj el annak megfelelően élni.

– „There are supposed to be lows, and there are supposed to be highs, so that we may experience the full range of what it is to be human, knowing both joy and despair, loss and triumph.” = Kell legyenek lentek és kell legyenek fentek azért, hogy megtapasztalhassuk a teljes skáláját annak, hogy milyen embernek lenni, ismerni mind az örömöt, mind a kétségbeesést, a hiányt és a győzelmet.

– „I hope you meet with judgment and friction. It’s a sign you’re on your own path and aiming for great things.” = Remélem találkozol ítélettel és súrlódásokkal. Ez egy jele annak, hogy a saját utadon haladsz és nagyszerű dolgokat céloztál meg.

 

Hogy tetszenek neked ezek a gondolatok? Szívesen elolvasnád a könyvet angolul ezek után? Olvass bele akár itt! Jó fejlődést!

 

Mai útravaló:

„Mindig lesznek emberek, akik megmondják, mire vagy képes és mire nem. Az egyetlen, amit tehetsz, az, hogy megfordulsz és annyit mondasz: akkor ide nézzetek!”

Ashley Purdy

 

 

www.angolrahangolva.com

2válaszok erre "A TOP 10 LEGJOBB ÜZLETI KÖNYV VIII. 2. rész"

  1. Where could I read it?

Hagyj Üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Angolra Hangolva 2018

All rights reserved.